Kerttervezés

Tapasztalt kollégák, helyszíni szemlével és felméréssel, vagy elküldött betájolt alaprajzok és fotók alapján készítenek 2-3 D-s terveket, az előzetes egyeztetések alapján.

A megrendelők igényeihez adjuk ötleteinket és gyakorlati tudásunkat, a terv készítése közben több alkalommal is konzultálunk a megrendelővel, választási lehetőségeket is kínálva számukra.

Kerttervezés

kép 1 / 4

Tapasztalt kollégák, helyszíni szemlével és felméréssel, vagy elküldött betájolt alaprajzok és fotók alapján készítenek 2-3 D-s terveket, az előzetes egyeztetések alapján. A megrendelők igényeihez adjuk ötleteinket és gyakorlati tudásunkat, a terv készítése közben több alkalommal is konzultálunk a megrendelővel, választási lehetőségeket is kínálva számukra.

Kertépítés

Az eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot, számos elégedett ügyfelet szereztünk, akikkel azóta is jó a kapcsolatunk, és jó szívvel ajánlják cégünket barátaiknak, ismerõseiknek.

Amivel ők lettek gazdagabbak: szép, mindig virágos, mindenhol egyenletesen öntözött kert, könnyû fenntarthatóság – több szabadidő, folyamatos kapcsolattartás, szaktanácsadás, az igényeknek megfelelő kertgondozás.

Tereprendezés

Megfelelő gépekkel és kézzel a tervek alapján törekszünk megteremteni a harmóniát.

A munka során maximálisan figyelembe vesszük a gazdaságossági szempontokat, a látvány és a praktikum harmóniáját, melyek a tervezésnél is alapvető tényezők.

Kertépítés

kép 1 / 7

Az eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot, számos elégedett ügyfelet szereztünk, akikkel azóta is jó a kapcsolatunk, és jó szívvel ajánlják cégünket barátaiknak, ismerõseiknek. Amivel ők lettek gazdagabbak: szép, mindig virágos, mindenhol egyenletesen öntözött kert, könnyû fenntarthatóság – több szabadidő, folyamatos kapcsolattartás, szaktanácsadás, az igényeknek megfelelő kertgondozás.

Öntözőberendezések telepítése

Az öntözőberendezések telepítésénél, tervezésénél már 25 éve megbízható és tapasztalt partnerünk a Ganz Hydró Kft.

A munkálatokat teljes mértékben cégünk végzi, de a szükséges anyagi és technikai hátteret/ kút, tótechnika és ezek vezérlései/ partnerünk biztosítja számunkra, a megfelelő garanciákkal.

A tervezéseknél maximálisan figyelembe vesszük a növények igényeit, ezek öntözhetőségét, a növénytársulásokat és a későbbiekben a fentarthatóságot is.

Kertépítés

kép 1 / 6

Az eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot, számos elégedett ügyfelet szereztünk, akikkel azóta is jó a kapcsolatunk, és jó szívvel ajánlják cégünket barátaiknak, ismerõseiknek. Amivel ők lettek gazdagabbak: szép, mindig virágos, mindenhol egyenletesen öntözött kert, könnyû fenntarthatóság – több szabadidő, folyamatos kapcsolattartás, szaktanácsadás, az igényeknek megfelelő kertgondozás.

Kerti tavak építése

A kertitavak folyamatos karbantartást és gondozást igényelnek, csak ebben az esetben mutatják meg igazi szépségüket.

Azoknak az ügyfeleknek ajánlanám, akik maguk is szeretnek tevékenykedni a kertjükben és idejük is van rá!

Partnerünk az ’’Oáse” termékeket forgalmazó, vízépítészetben Magyarországon a legnagyobb, Ganz Hydró Kft.Kerti tavak telepítése, növényzetének kialakítása és gondozása.

Kerti tavak

kép 1 / 3

A kertitavak folyamatos karbantartást és gondozást igényelnek, csak ebben az esetben mutatják meg igazi szépségüket. Azoknak az ügyfeleknek ajánlanám, akik maguk is szeretnek tevékenykedni a kertjükben és idejük is van rá! Partnerünk az ’’Oáse” termékeket forgalmazó, vízépítészetben Magyarországon a legnagyobb, Ganz Hydró Kft.Kerti tavak telepítése, növényzetének kialakítása és gondozása.

Kertiburkolatok építése

Gépkocsiparkolók, gyalogutak, teraszok, lépcsők építése. A megrendelői igényeket figyelembe véve, a gazdaságossági szempontokat mérlegelve, a minőség tekintetében vezérlő elvünk az egyszer kell, de jól megépíteni elv.

Ehhez a hozzáértés mellé társul még a harmincéves szakmai gyakorlat is. Partnereink: AB viacolor Kft, UNI 8 KFT, EPAG Beton Kft.

Kertiburkolat

kép 25 / 25

Gépkocsiparkolók, gyalogutak, teraszok, lépcsők építése. A megrendelői igényeket figyelembe véve, a gazdaságossági szempontokat mérlegelve, a minőség tekintetében vezérlő elvünk az egyszer kell, de jól megépíteni elv. Ehhez a hozzáértés mellé társul még a harmincéves szakmai gyakorlat is. Partnereink: AB viacolor Kft, UNI 8 KFT, EPAG Beton Kft.

Támfalak építése

A talaj és terepviszonyok maximális figyelembevételével, a domborzatokkal harmonizálva, illeszkedve a tájba, a vízelvezetési lehetőségek szem elött tartásával alakítjuk ki a lehetséges kivitelezési módokat.

A gazdaságosság és a látvány szempontjából igyekszünk a megrendelőnek leginkább tetsző anyagokat, a lehető legjobban beépíteni.

A támfalak szerves részei a kertnek ezért a növénykapcsolatok és az öntözhetőség szempontjai is mindig nagy szerepet játszanak az építésüknél!

Támfal

kép 1 / 6

A talaj és terepviszonyok maximális figyelembevételével, a domborzatokkal harmonizálva, illeszkedve a tájba, a vízelvezetési lehetőségek szem elött tartásával alakítjuk ki a lehetséges kivitelezési módokat. A gazdaságosság és a látvány szempontjából igyekszünk a megrendelőnek leginkább tetsző anyagokat, a lehető legjobban beépíteni. A támfalak szerves részei a kertnek ezért a növénykapcsolatok és az öntözhetőség szempontjai is mindig nagy szerepet játszanak az építésüknél!

Sziklakertek építése

Az igazi sziklakertek tájba illeszkedők, valódi gyöngyszemei a kertnek! Sok esetben az építészeti szintkülönbségek áthidalására alkalmazzák, ezek minden esetben mesterséges hatást keltök.

Lehetnek ízléses kialakítás mellett a kert díszei, ehhez minőségi kövekre és összeválogatott növényekre van szükség. Nem gazdaságosak, munkaigényesek és a későbbiekben is nagy a fenntartás során a munkaidő ráfordítás igényük.

Azoknak a tulajdonosoknak ajánlanám akik aktívan tevékenykednek a kertjükben.

Sziklakert

kép 1 / 8

Az igazi sziklakertek tájba illeszkedők, valódi gyöngyszemei a kertnek! Sok esetben az építészeti szintkülönbségek áthidalására alkalmazzák, ezek minden esetben mesterséges hatást keltök. Lehetnek ízléses kialakítás mellett a kert díszei, ehhez minőségi kövekre és összeválogatott növényekre van szükség. Nem gazdaságosak, munkaigényesek és a későbbiekben is nagy a fenntartás során a munkaidő ráfordítás igényük. Azoknak a tulajdonosoknak ajánlanám akik aktívan tevékenykednek a kertjükben.

Növénytelepítések, növényfelületek ültetése

Itt a takaró sövényektől kezdve, a talajtakarókkal borított területek vagy a gyümölcsös kertek telepítése is szóba jöhet.

Gyakran alkalmazunk takarást a növények tövében. Ez lehet osztályozott fenyőkéreg takarás a gyomok ellen, mely egy természetes anyag és a hatása is ez, de időszakosan felújítást igényel.

Másik lehetőség a talaj takarása mezőgazdasági agro-fóliával, geofilccel, és ennek a tetejére/ 4-5 cm/ osztályozott kavicsot vagy zúzott követ/ dolomit, bazalt-andezit/ terítünk. Ez utóbbi esetben a területet kevésbé tudja feltúrni a vakondokok.

Itt is a több éves tapasztalat, a növények igényeinek ismerete, az öntözhetőségük és a könnyebb fenntarthatóság is szempontok.

Növénytelepítés

kép 1 / 7

Itt a takaró sövényektől kezdve, a talajtakarókkal borított területek vagy a gyümölcsös kertek telepítése is szóba jöhet. Gyakran alkalmazunk takarást a növények tövében. Ez lehet osztályozott fenyőkéreg takarás a gyomok ellen, mely egy természetes anyag és a hatása is ez, de időszakosan felújítást igényel. Másik lehetőség a talaj takarása mezőgazdasági agro-fóliával, geofilccel, és ennek a tetejére/ 4-5 cm/ osztályozott kavicsot vagy zúzott követ/ dolomit, bazalt-andezit/ terítünk. Ez utóbbi esetben a területet kevésbé tudja feltúrni a vakondokok. Itt is a több éves tapasztalat, a növények igényeinek ismerete, az öntözhetőségük és a könnyebb fenntarthatóság is szempontok.

Füvesítés 

Gyep létesítését vagy magvetéssel, vagy gyepszõnyeg fektetésével végezzük. A megfelelõ talaj-elõkészítés és tápanyagfeltöltés alapfeltétele az egészséges, szép gyepnek.

A gyepszõnyeges fûtelepítés egy kényelmes módszer, hiszen azonnal szép pázsitot eredményez, ellentétben a magvetéssel szaporított pázsittal, amelynél hónapok is eltelhetnek, amíg végül a megfelelõen tömött pázsit látványát élvezhetjük.

Igaz ennek ára van, ami a magvetéses telepítésének minimum a tízszerese. A jó gyepszõnyeg tömött, gyökerekkel átszõtt, gyommentes, 2-3 cm vastagságú, és rövidre nyírt, kb. 2 centiméteres tarlómagasságú. A gyepszõnyegterítés akkor mondható sikeresnek, ha kézzel már nem lehet felemelni, mert a gyökerek belenõttek a termõtalajba. Ez körülbelül egy hónap alatt következik be.

Füvesítés

kép 1 / 26

Gyep létesítését vagy magvetéssel, vagy gyepszõnyeg fektetésével végezzük. A megfelelõ talaj-elõkészítés és tápanyagfeltöltés alapfeltétele az egészséges, szép gyepnek. A gyepszõnyeges fûtelepítés egy kényelmes módszer, hiszen azonnal szép pázsitot eredményez, ellentétben a magvetéssel szaporított pázsittal, amelynél hónapok is eltelhetnek, amíg végül a megfelelõen tömött pázsit látványát élvezhetjük. Igaz ennek ára van, ami a magvetéses telepítésének minimum a tízszerese. A jó gyepszõnyeg tömött, gyökerekkel átszõtt, gyommentes, 2-3 cm vastagságú, és rövidre nyírt, kb. 2 centiméteres tarlómagasságú. A gyepszõnyegterítés akkor mondható sikeresnek, ha kézzel már nem lehet felemelni, mert a gyökerek belenõttek a termõtalajba. Ez körülbelül egy hónap alatt következik be.

Tetőkertek

Csak a megfelelően szigetelt, kialakított vízelvezetéssel és lejtési viszonyokkal rendelkező tetők alkalmasak erre a célra.

Az adott feltételeknél szempont még az öntözhetőség és a karbantarthatóság is. Csak azok számára ajánlom, akik ki is használják és élvezik is ennek a lehetőségét.

Csak a rendben tartott tetőkerteknek van dekoratív hatása! Ezeknek is nagy a fenntartás során az élőmunka igénye!

Tetőkert

kép 1 / 2

Csak a megfelelően szigetelt, kialakított vízelvezetéssel és lejtési viszonyokkal rendelkező tetők alkalmasak erre a célra. Az adott feltételeknél szempont még az öntözhetőség és a karbantarthatóság is. Csak azok számára ajánlom, akik ki is használják és élvezik is ennek a lehetőségét. Csak a rendben tartott tetőkerteknek van dekoratív hatása! Ezeknek is nagy a fenntartás során az élőmunka igénye!

Belső terek, irodák, aulák, tárgyalók dekorálása

Itt edényes élő, vagy akár mű növényekkel is megoldható az igények szerint. Itt is szükséges az előzetes bejárás a berendezések, a használat ismerete. Ilyen esetekben akár a lakkberendezőkkel együttműködve lehet megoldani a kivitelezést.

Mi adjuk a szakértelmet a növények igényeinek ismeretét, ehhez több évtizedes iroda gondozási munkánk ad alapot.

Az irodák díszítése és dekorálása lehetséges még asztali és fali szárazkötészeti és élő virágos készítményekkel is.

Lehetséges ez alkalmi jelleggel, pl / karácsony, vagy céges évfordulók/esetében is.       

Belső terek

kép 1 / 4

Itt edényes élő, vagy akár mű növényekkel is megoldható az igények szerint. Itt is szükséges az előzetes bejárás a berendezések, a használat ismerete. Ilyen esetekben akár a lakkberendezőkkel együttműködve lehet megoldani a kivitelezést. Mi adjuk a szakértelmet a növények igényeinek ismeretét, ehhez több évtizedes iroda gondozási munkánk ad alapot. Az irodák díszítése és dekorálása lehetséges még asztali és fali szárazkötészeti és élő virágos készítményekkel is. Lehetséges ez alkalmi jelleggel, pl / karácsony, vagy céges évfordulók/esetében is.